Trainingsrondje 335 kilometer

14 juni 2019

571A7E43-C591-4E0C-AB6B-0D9E1DF77DFC

Afgelopen weekend hebben we de laatste lange training afgewerkt in onze voorbereiding op de Styrkeproven. We hebben met grotendeels de gehele groep waar we mee in Noorwegen gaan rijden. Ik was erg gefocust op deze dag, voor de meeste van ons was het een nieuw record. Maar Rens merkte al meteen op dat dit record nog geen twee weken zou stand houden gezien de Styrkeproven ruim 200 kilometer verder rijden is… Het blijft onwerkelijk als ik eraan denk dat we volgende week vrijdag beginnen aan die monstertocht van 540 kilometer. Het is iets dat je maar moet ondergaan denk ik, rationaliseren heeft geen zin.

Goed, terug naar afgelopen weekend. Natuurgetrouw was het weer bar slecht weer. Windkracht vijf a zes met windstoten tot windkracht 8 *facepalm* 😀 zo’n 14 graden en verder natuurlijk de hele dag door buien voorspeld, die ook allemaal zijn gevallen, tot en met hagel aan toe. Oftewel, een heerlijke zomerdag… Het idiote is dat het de dag erna zonnig, 21 graden en windstil zou zijn, daar is ook gretig gebruik van gemaakt als je Strava mag geloven. Maar goed, voor ons ging die vlieger niet op, sterker nog die vlieger werd met windkracht zes uit onze handen getrokken. Helaas konden we alleen op zaterdag met zijn allen bij elkaar komen.

In alle eerlijkheid, het viel eigenlijk wel mee. Aan de kust was de storm veel harder en door al het bos om ons heen hadden we veel beschutting. Wel lagen er overal takken en dennenappel op de grond. Rondom de Posbank waren zelfs hele bomen uit de grond gerukt de nacht of dagen ervoor. Misschien was het risico op vallende takken het grootste risico, maar gelukkig hebben we op 3 lekke banden na geen echte problemen gehad.

De eerst 150 – 200 kilometer waren eigenlijk niet zo boeiend. Vrij recht toe recht aan. Het was wel mooi fietsen toen we eenmaal op de Veluwe terecht kwamen. Radio Klootwijk was leuk om een keer langs te rijden daar was ik nog nooit geweest. Na 200 kilometer kwamen we aan bij de Posbank. We zouden vervolgens zestig kilometer op en rondom de Posbank rijden. Damn, ik wist niet dat je die heuvel van zoveel kanten kan beklimmen haha. Ik was er van drie kanten al eens opgereden maar volgens mij kwamen we vanaf zes verschillende kanten boven.

Daarna zijn we boven Arnhem langs teruggereden, langs de Waal, op de welbekende dijken tegen de wind in die nog niet was gaan liggen en op en over de Italiaanseweg, een prachtig klinkerpad midden door een bos aan de uiterwaarden van de Nederrijn. Volgens mij ging hier voor mij het licht een beetje uit. We waren toen op zo’n 275 kilometer en dat werd dus nog 75 kilometer overleven!

Iedereen richtte zich op de laatste stop bij Amerongen onder aan de Amerongse berg, maar die kwam zo’n 20 kilometer later dan verwacht, niet best voor de moraal. We waren net op tijd om voor sluit nog een berg voedsel in te slaan bij de supermarkt en de laatste lekke band van de dag te plakken. 

Het werd inmiddels donker, we moest nog 30 kilometer maar zouden dan ruim na het donker aankomen bij de auto. We hadden geen lampen en besloten dus om een stukje af te steken en reden regelrecht naar de parkeerplaats. Het werd dus uiteindelijk “slechts” 335 kilometer…maar ja, die afstand zegt niks als je weet dat je twee weken laten 540 moet overbruggen in Noorwegen 😅

Het taperen is begonnen, volume halveren maar nog wel de intensiteit erin houden en dan aanstaande woensdag alweer het vliegtuig in naar Noorwegen!

Close Menu